Uutiset Viihde , ·

Suomen hiihdon päävalmentajan nimittäminen on kautta aikojen saanut suomalaiset liikkeelle ja keskustelemaan aiheesta vilkkaasti. Parhaillaan käynnissä on spekulaatio seuraavasta päävalmentajasta.

Urheiluväen keskusteluissa hittiaiheena on nyt onko esimerkiksi Kari-Pekka Kyröllä ja Antti Leppävuorella enää asiaa Suomen hiihtomaajoukkueen tekemisiin. Vedonlyöntiyhtiössä näitä vaihtoehtoja pidetään epätodennäköisinä, mutta ei kuitenkaan mahdottomina.

Kyrön valinnan kerroin on parhaillaan 50 ja Leppävuoren 20. Varsinaiset mustat hevoset hiihtomaajoukkueen keulille ovat kuitenkin hiihtäjälegenda Juha Mieto sekä Immo Kuutsa ja Esko Paavola. Jokaisen kerroin on hurjat 100. Todennäköisimpänä pidetään tällä hetkellä Toni Roposen valintaa, koska hänen kertoimensa on 2,25.

Entinen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö vapautui äskettäin toimintakiellosta ja on vapaa aloittamaan valmennustoiminnan kotimaassa vaikka heti. Kyrö kertoi Yleisradiolle olevansa Suomessa kiinnostunut nuorten ja etenkin naisten valmentamisesta.

– Yksittäisiä alustavia kyselyitä on ollut, mutta olen sanonut, että prosessi on kesken, eikä minulla ole oikeutta puhua tai suunnitella valmennustyötä. Maltan kyllä näiden 16 vuoden jälkeen odottaa marraskuulle, Kyrö kertoi Yleisradion haastattelussa.