BB-Messiaat , ·

Aijai sääntörikkomuksia. Jonathanin terveisiä ja Danin ja Jennan käteenpiirtelyä. Nyt ei todellakaan kannata liikoja ärsyttää Big Brotheria, sillä jonossa taloon on tuhansia. Joka kaudella joku joutuu ulos rikkomusten takia. Ja Big Brother (tuotanto) tekee sen osoittaakseen auktoriteettinsa.

Viime vuosi oli pullamössö vuosi. Niin yleesä julkkiskaudet ympäri maailmaa ovatkin. Tehtävät ovat helpompia, juhlia enemmän ja Big Brotherin hermoja voi venyttää aika pitkälle tottelemattomuudella. Uskon, että viime vuosi kuitenkin aiheutti tuotannolle harmaita hiuksia. Ongelma oli juuri tuon auktoriteetin säilyminen. Taloon lupautuneet julkkikset olivat vähissä ja jokaisella omat sopparit tuotannon kanssa. Kilpailijoita ei ollut varaa menettää.

Yleisin synti oli huolimattomuus. Sitä usein mietti, että kyllä minä nyt vessassa kerkiän käydä ilman mikrofonia. Jos vain en puhu matkalla kenellekkään. Tai hidastelu ulko,-tai sisätiloihin käskettäessä. Kerkiäähän tässä vielä kahvikupin itselleen kaataa.

Suurin yhteinen syntimme oli tuotannosta puhuminen. Ainakin aluksi. Se oli ymmärrettävää, sillä tv-produktiot ja tuotannon henkilökunta oli osalle tuttuja. Mielestäni tämä kuitenkin loppua myöten karsiintui. Sillä aloimme selvästi elää tätä keinotekoista maailmaa.

Viime kauteen mahtui kuitenkin muutama ylilyönti. Marianne läimäsi Teppoa. Se oli fyysinen kontakti. Ymmärrän, että sitä ei voitu antaa anteeksi. Sääli, sillä Marianne oli varmasti monelle silmänilo. No hän oli varmasti helpottunut päästessään pois.

Andyn raivari Anu Saagimille taulun sotkemisesta. En tiedä kuinka pitkälle tilanne myöhemmin meni. Andy siis poistettiin talosta ja 24/7 taisi olla hetken pois päältä. Jännä miten se saatiin meiltäkin salattua. Kun asiasta aamulla ilmoitettiin, olin huuli pyöreänä.

andytaulu

Anu Saagim oli hankala asukas. Toisaalta oma itsensä. Punaviini teki aina tepposet. Minua huvitti suuresti kun mopo lähti keulimaan. Myönnän, että tahallani pidin huolen, että rouvalla oli aina lasi täynnä. Aleksin- päivä keskeytyi, kun Anu kaatoi altaaseen  siiderin, rikkoi coolerin ja heitti punaviinit minun päälleni. Päiväkirjahuoneessa Big Brother tivasi minulta monta kertaa, olinko kokenut Anun käytöksen uhkaavana. Siinä olisi ollut mahdollisuus lähettää hänet kotiin. Mutta pidin Anun puolia, sillä minua ärsytti muiden negaatio häntä kohtaan. Niin ja myönettäköön, olin ehkä vähän ihastunutkin häneen…

anuhajottaapunkutnaamaan

Mutta hankalin tapaus olin ehkä minä. Yleensä varoitukset tulivat päiväkirjahuoneessa kameran välityksellä Big Brotherin äänellä. Mutta kerran minua odottikin kaksi tuotannon ukkoa fyysisesti huoneessa. He katsoivat silmiin ja kysyivät vakavalla äänellä, että olisiko aika lopettaa tuo pelleily Jori?  Psykologisesti oikein tehty, sillä olin tällöin taantunut jo murrosikäiseksi. Kamerarobotille olisin näyttänyt vain keskaria. Syyllistyin jatkuvasti kahteen rikkeeseen. Viestittelin vaimolle kameraan terveisiä ja arvostelin suureen ääneen Islamia. Lasikin punaviiniä ja tämä toistui. Puhuttelun jälkeen pyrin hyvin tietoisesti sensuroimaan itseäni.

Kuitenkin annoin kerran vielä formulan keulia. Profetiani köyhien valtaannoususta, erään iltabileiden päätteksi oli tarkoittettu Aleksin ja Saran kauhisteltavaksi. Mutta se pitikin sisällään aineksia, jotka eivät olleet kovin suotavia julkisessa mediassa. Taisi tuotanto kauhulla odottaa seuraavan päivän 24/7- keskustelupalstoja. Lehteen sillä päästiin (lue tästä) Mutta SUPO:n ratsialta säästyttiin.

No mutta se oli erilainen kausi. Vihoviimeiset bileet päättyivätkin pienimuotoiseen kapinaan kaikkien osalta. Tulipa nyt sellainenkin tässä formaatissa nähtyä. Mutta mediatutkija Veijo Hietala oli aivan oikeassa sanoessaan, että jos tuollainen kapinahenki pesiytyy tähän formaattiin, on se formaatin loppu. Eli olkaahan ainakin Jenna ja Dani kiltisti, sillä teitä minä haluan vielä katsella.

 

 

Kommentit