BB-Messiaat , ·

JORI: Talo siis sai kaksi uutta asukasta. Hyvä! Siis näin katsojan ominaisuudessa. Eivät he nyt äärimmäisen kiinnostavilta vaikuttaneet näin kättelyssä, mutta katsotaan…

uudetasukkaat

No, katsojahan siis toivoo että talossa tapahtuu. Ihmiset saavat vaihtua (paitsi oma suosikki) ja uusien tulo sekoittaa aina mukavasti pakkaa. Mutta asukkaan mielessä käy monta asiaa, kun uusi ihminen astuu kesken kauden sisään. Ja päällimmäinen tunne on usein vi##tus.

Jokainen taloon lähtenyt toivoo mielessään olevansa voittaja. Kaikilla on takaraivossa tunne, että jos sittenkin. Uuden ihmisen taloon tuleminen vie sinut aina askeleen taakse päin. Ja se ei tunnu kivalta. Myös yhteisö on jo oma, ja vieras on aina vieras.

Yksi viime vuoden vahvimpia tunnemyllerryksiä oli juuri Susannan, Eskon ja Nikon saapuminen taloon. Se oli juuri niitä hetkiä, kun järki sanoo, että tämä on vain tv-ohjelma, johon kuuluu tällaiset käänteet. Mutta päällimmäinen tunne oli sekoitus itkua ja kiroilua.

voipunut

Oli uskomatonta todistaa jonkinlainen joukkolamaantuminen, kun Esko astui ovesta sisään. Jopa ihmisten fysiikassa tapahtui lysähdys. Tunsin sen itsekkin. Oli pakko istua. Olisi tehnyt mieli haudata kasvot käsiin. Päällimmäinen ajatus oli, että en jaksa, ei kiinnosta. Ja tottakai koin välittömän uhkan hänestä myös kilpailijana. Älkää ymmärtäkö väärin, kyse ei ollut ihmisestä.  Se oli talo, joka minut sai noin tuntemaan. Esko oli arvostamani ihminen siviilimaailmasta, mutta silloin tunteet olivat aidot ja vahvat. Susanna ja Daisy seurasivat perässä. Koirakin ärsytti ja tunsin saavani heti astmaattisia oireita. Oikesti syynä taisi olla vain liiallinen tupakanpoltto.

susannataloon

 

Seuraavana aamuna heräsin siihen kun Herra Niko Saarinen ojentelee kättään ovensuusta. Mietin, että tämäkin vielä. Juuri kun olin vahvistanut voitontahtoani, homma tuntui alkavan alusta. Toisaalta Nikon silminnähden tuskainen jännitys ja kädessä tärisevä kakku kevensivät tilannetta. En ollut ainoa tolaltani oleva.

Niko toi mukanaan kukkia ja kakun Anne-Marin synttäreiden kunniaksi.

Niko toi mukanaan kukkia ja kakun Anne-Marin synttäreiden kunniaksi.

Tottakai uudet asukkaat kasvavat nopeasti sisään porukkaan. Mutta vielä selvästi eletään ensishokkia. Vanhat asukkaat ovat selvästi varpaisillaan, epäillen, onko Janne agenttiasukas. Veikkaanpa, että  Leyna ja Janne eivät jää kauden aikana ainoiksi uusiksi tulokkaiksi…

 

 

 

Kommentit