Uutiset , ·


Suomen edustaja vuoden 2022 Euroviisuissa selviää lauantaina 26. helmikuuta järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailun finaalilähetyksessä. UMK-kilpailun voittaja matkaa edustamaan Suomea Italian Torinossa keväällä järjestettävissä Euroviisuissa ja pääsee esiintymään arviolta sadalle miljoonalle katsojalle.

Alkuvuoden aikana erityisesti musiikista kiinnostuneiden kesken on spekuloitu paljon sitä kuka Suomea tulee edustamaan ja miten eri kilpailijat sopisivat Torinon viisulavalle. Kahvipöytäkeskusteluissa eniten kannatusta ovat saaneet Cyan Kics, Bess, The Rasmus ja Isaac Sene.

Nyt myös musiikkialan asiantuntijat ovat kertoneet omat näkemyksensä tilanteesta ja mahdollisesta voittajasta. Mr Greenin asiantuntijat ovat nimittäin nostaneet yhden kilpailijan yllättäen ylivoimaiseksi voittajasuosikiksi Suomen viisufinaalissa. Sen mukaan ei ole epäilystäkään siitä, etteikö The Rasmus voittaisi kilpailua. Analyysi perustuu muun muassa YouTube-videon katselukertoihin.

Analyysi on mielenkiintoinen, sillä usein Suomen viisuedustajan ratkaisseen UMK-kilpailun voittajasuosikkien kärkipäässä on kamppaillut useita esiintyjiä lähes tasaveroisisti. Nyt The Rasmus on nostettu lähes varmaksi voittajaksi, ja sen perässä seuraavat Bess, Cyan Kics ja Isaac Sene. Sen sijaan Tommi Läntisen uskotaan jäävän UMK-kilpailussa viimeiseksi. Toiseksi epätodennäköisempää voittajana pidetään Youngheartedia.