Uutiset Videot , ·

Bahrainin osakilpailulla äskettäin alkanut Formula 1 -kausi ei lupaa suomalaisille hyvää, mikäli asiantuntijoihin on uskominen. Tällä kaudella osakilpailuvoitoista ja siten myös mestaruudesta ajavat tuttuun tapaan Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen. Heistä Räikkönen on taannoinen maailmanmestari ja Bottas puolestaan ajoi erittäin hyvän edellisen kauden.

Ensi viikonloppuna autourheilun kuninkuusluokka rantautuu Italian Imolaan, jossa ajetaan seuraava osakilpailu. Se tulee olemaan monin tavoin mielenkiintoinen, sillä viime vuonna Bottas ajoi itsensä Imolassa paalupaikalle, vaikka tallikaveri Lewis Hamilton sijoittui maaliviivalla ensimmäiseksi ja Bottas toiseksi. Kimi Räikkönen ajoi lopulta yhdeksänneksi nousten kilpailun aikana peräti yhdeksän sijaa. Tuoreimpien arvioiden mukaan suomalaiskuljettajat eivät tule kuitenkaan olemaan ensi viikonloppuna Italiassa mukana kärkikahinoissa.

Vuoden 2021 Imolan osakilpailun suosikkeja ovat Mr Greenin asiantuntijoiden mukaan Max Verstappen ja Lewis Hamilton. Suomalaisten kuljettajien onnistumista verrataan sekä tulosten että verrattuna tallikavereihinsa, eivätkä ennusmerkit viittaa tällä hetkellä suomalaisjuhliin palkintopallilla. Asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että Hamilton ajaa paremmin kuin Bottas ja että Antonio Giovinazzi ajaa paremmin kuin Räikkönen. Jaossa on kuitenkin sievoinen potti, jos Bottas ottaisi esimerkiksi paalupaikan, kisan nopeimman kierroksen ja vielä voiton. Saati sitten voittaisi kisan 10 sekunnin erolla. Suomalaiset toki tietävät, että mahdotonta se ei ole.