Uutiset , ·


Suomen musiikkialan arvostetuin tapahtuma Emma Gaala lähestyy. Gaalailtaa oli määrä juhlistaa helmikuun lopussa Helsingin Hartwall Arenalla, mutta koronatilanteen johdosta tilaisuus jouduttiin siirtämään. Nyt musiikkialan palkintoja on määrä jakaa Helsingin jäähallissa 6. toukokuuta. Alustavien tietojen mukaan gaalassa esiintyvät muun muassa Chisu, Lauri Tähkä ja Blind Channel.

Tänä vuonna Emma-ehdokkuuksia kahmivat eniten Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki! ja Viivi. Useana vuonna ehdokkaista joku on noussut illan kiistattomaksi ykköseksi saatujen Emma-palkintojen määrässä mitattuna, ja edellisvuosien palkintorohmuja ovat olleet esimerkiksi Haloo Helsinki! ja Behm. Musiikkialalla spekulaatiot illan palkittavista käyvät luonnollisesti parhaillaan kuumana. Alan kahvipöydissä pohditaan kuumeisesti kunkin kategorian voittajia.

Yhdeksi ennakkosuosikiksi on noussut Suomea taannoin Euroviisuissa näyttävästi edustanut Blind Channel, joka on noussut maan suosituimpien yhtyeiden joukkoon. Esimerkiksi Mr Greenin asiantuntijat rankkaavat yhtyeen voittajaksi Vuoden biisi ja Vuoden yhtye -kategorioissa. Samat asiantuntijat povaavat Erika Vikmanille Vuoden albumi -palkintoa. Vuoden Artisti -palkinnon saajaksi ennustetaan yhtä suurin mahdollisuuksin Erika Vikman ja Ellinoora, mutta myös Yona voi olla voitokas.

Musiikkialan ammattilaiset eivät yleisesti usko, että tänä vuonna joku ehdokkaista rikkoisi Emma Gaalan ennätyksen yhdessä illassa saatujen palkintojen määrässä. Nykyistä ennätystä pitävät hallussaan tasapistein – vain pitäisikö sanoa tasapystein – Jenni Vartiainen ja Behm. Molemmat saivat yhdessä illassa peräti seitsemän Emma-palkintoa. Kolmantena ennätyslistalla on Pyhimys, joka sai kuusi Emma-palkintoa yhdessä illassa.