Uutiset Videot , ·


Autourheilun kuninkuusluokassa alkaa jälleen tapahtua, kun uusi kausi käynnistyy tulevana viikonloppuna Bahrainista. Alkavalla kaudella on mukana tuttuun tapaan kaksi suomalaista, kun mestaruuspisteistä kisailevat Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas. Räikkönen jatkaa Alfa Romeolla ja Bottas puolestaan Mercedesillä, jossa tallitoverina ajaa myös moninkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Katso F1-organisaation vinkit tulevaan kauteen yllä olevalta videolta.

Käynnistyvä formulakausi voi mahdollisesti jäädä Räikkösen viimeiseksi, joten hänen suorituksiinsa kohdistuu tavallistakin enemmän huomiota. Bottas puolestaan taisteli jo viime vuonna mestaruudesta, joten hänen suorituksensa radalla tulevat olemaan tarkan luupin alla. Hamiltonin varjosta on kuitenkin hankala nousta osakilpailuvoittoihin varsinkin jos Mercedes päättää turvautua tallimääräyksiin.

Edellisen formulakauden ikimuistettavimpiin hetkiin lukeutuu Romain Grosjeanin vakava onnettomuus, jossa hän törmäsi rataseinämään sillä seurauksella, että auto syttyi tulimereksi. Kuljettaja pääsi kuin ihmeen kaupalla autosta ja selvisi turvalaitteiden ansiosta hengissä ja pienin vaurioin. Toivottavasti vastaavia onnettomuuksia ei nähdä alkavalla kaudella. Eräs kysymysmerkki on koronakriisin vaikutus kilpailuihin, sillä se tullaan näkemään vasta ajan kanssa. Tällä tietoa kalenterissa on 23 osakilpailua.