Uutiset Videot , ·

Suomen jääkiekkojoukkue taisteli upeasti MM-kullasta, mutta joutui palaamaan Suomeen hopeamitalit kaulassa. Samaan aikaan Leijonien palatessa Suomeen Huuhkajat puolestaan lähtivät jalkapallon EM-kisoihin. Suomen jalkapallon maajoukkueen menestys on saanut aikaan lähes kansanliikkeen, ja kisoilta odotetaan paljon. Jo pelkästään EM-lopputurnaukseen pääseminen ensimmäistä kertaa oli suomalaiselle jalkapallolle suuri voitto.

Suomen menestys varsinaisissa kisoissa on sitten jo aivan toinen juttu, mutta ainakaan joukkueen tunnelmista se ei tule jäämään kiinni. Moni maa on aiemminkin toteuttanut jättiyllätyksen kisoissa, joten mahdollista se on Suomellekin. Jalkapallon aktiivisilla seuraajilla on vielä muistissa Tanskan jymy-yllätys, jossa se voitti vuonna 1992 EM-kultaa vastoin kaikkia odotuksia ja todennäköisyyksiä. Vuonna 2004 Kreikka teki lähes yhtä suuren yllätyksen voittaessaan niin ikään Euroopan mestaruuden.

Tuleeko Suomi siis toistamaan Tanskan ja Kreikan menestyksen? Osaltaan spekulaatioon ovat nyt vastanneet Mr Greenin asiantuntijat, jotka eivät pidä Suomen menestystä todennäköisenä. Suomi sijoittuu asiantuntijoiden arvioissa vasta kolmen viimeiseksi sijoittuvan maan joukkon viidensadan kertoimella. Muut kaksi maata ovat Pohjois-Makedonia ja Unkari. Suomi hävisi äskettäin Virolle, joka ei selviytynyt EM-kisoihin saakka. Suomi voi kuitenkin vielä yllättää esimerkiksi Teemu Pukin suorituksilla. Suomen ensimmäinen alkukohkon ottelu Tanskaa vastaan käydään 12. kesäkuuta.