Uutiset Videot , ·

Suomen jalkapallon maajoukkue Huuhkajat kohtaa tänään EM-turnauksessa Belgian, joka tunnetaan taidokkaana perinteisenä jalkapallomaana. Kyseessä on Suomen jalkapallohistorian toistaiseksi tärkeimmästä ottelusta, sillä siinä ratkaistaan selviääkö Suomi turnauksessa jatkopeleihin.

Suomen maajoukkueella on EM-turnauksessa takanaan tappio Venäjää vastaan, mutta ennen kaikkea voitto Tanskasta traagisia käänteitä sisältäneen ottelun myötä. Tänään pelattavan alkulohkon viimeisessä ottelussa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on joukkueineen tiukan paikan edessä. Alkulohkon kaksi parasta joukkuetta selviää neljännesvälieriin.

Mikäli Suomi voittaisi tänään Belgian, avautuisi Huuhkajille ovi neljännesvälieriin. Samaan voisi olla marginaalisen pieni mahdollisuus myös lohkon kolmosena, mutta sen varaan jatkopaikkaa ei tule kuitenkaan laskea. Huuhkajat joutuvat todelliseen tulikokeeseen, sillä Belgiaa on jo ennakkoon pidetty yhtenä koko EM-turnauksen ennakkosuosikeista. Varmaa siis on, että helpolla voitto tai edes tasapeli ei ole tulossa.