Uutiset Videot , ·


Suomalaisten kiekkofanien loppukevään kohokohta on jääkiekon MM-turnaus, jossa selvitetään mikä on kulloinkin maailman paras kiekkomaa. Maailmanmestaruudet eivät ole enää Suomelle vieraita, sillä eriyisesti vuoden 1995 sensaatio on edelleen muistissa. Tuolloin ennen kisoja joukkueen kokoonpanoa nimitettiin kokemattomaksi ja siksi mestaruuteen ei uskottu. Toisin kuitenkin kävi. Sama tilanne nähtiin myös kaksi vuotta sitten.

Parhaillaan vuoden 2021 MM-kilpailut lähestyvät, sillä turnauksen ensimmäinen ottelu nähdään ensi lauantaina. Silloin Suomi saa vastaansa perinteisesti tasokkaan Yhdysvallat. Joukkueen kokoonpanosta vastaavat tänä vuonna Jukka Jalonen ja Jere Lehtinen. Ilmassa on jälleen hieman samanlaisia merkkejä kuin oli vuosina 1995 ja 2019, sillä Suomen Leijonien kokoonpano on tälläkin kerralla saanut jo ennakkoon kritiikkiä osakseen. Oheisella videolla Jukka Jalonen kertoo Suomen joukkueen kokoonpanosta.

Eri tahoilla asiantuntijat eivät anna kovinkaan suurta todennäköisyyttä Suomen mestaruuteen ja itse asiassa Leijonien uskotaan jäävän kokonaan ulos myös mitalipeleistä. Tähän tulokseen ovat tulleet vedonlyöntiyhtiöiden asiantuntijat, jotka pohtivat työkseen kisojen todennäköisiä lopputuloksia. Esimerkiksi Mr Green uskoo Suomen sijoittuvan viidenneksi MM-kisojen lopullisissa tilastoissa. Suurin ennakkosuosikki MM-kultajoukkueeksi on tällä hetkellä Venäjä, jota seuraavat Kanada, Tsekki ja Ruotsi.