Uutiset Videot , ·


Suomessa kesäkuu oli poikkeuksellisen lämmin, mutta heinäkuu on peitonnut keskiarvoja aivan toiseen suuntaan. Sateinen ja kylmä heinäkuu on yllättänyt monet lomalaiset, mutta ensi viikolla helteiden ennustetaan kuitenkin jälleen palaavan. Tänään maanantaina alkavalla viikolla voi sataa aivan alkuviikosta, mutta lämpötilat nousevat selvästi viikon puolivälissä.

Vielä ei ehkä kannata lyödä vetoa helteiden palaamisesta, mutta loppuviikolla paikallisittain lämpötila voi nousta hellelukemiin ja jopa 30 asteeseen. Heinäkuu on osoittanut, että sääennustukset voivat mennä paljonkin harhaan. Nyt annetun ennusteen toteutumiseen vaikuttaa muun muassa Fennoskandian alueella liikkuvat matalapaineet.

Viime viikkojen sateissa suomalaiset ovat harrastaneet pääasiassa sisälajeja ja virtuaaliurheilua, mutta kuluvan viikon lopulla voidaan taas päästä nauttimaan liikunnasta myös ulkona. Loppuviikosta Suomessa järjestetään myös monia festivaaleja, joissa aurinkoinen sää luo tietenkin mukavaa festivaalitunnelmaa. Yksi viikonlopun suurimmista tapahtumista on kaupunkifestivaali Tammerfest.