Uutiset , ·


Suomessa valmistaudutaan parhaillaan jo kovasti jääkiekon MM-kilpailuihin, joita pelataan ensi keväänä Helsingissä ja Tampereella. Suomen kolme MM-kultaa nostavat odotukset menestyksestä korkealle. Ennen MM-turnausta järjestetään kuitenkin helmikuussa Pekingin talviolympialaiset, joihin Leijonat niin ikään luonnollisesti osallistuu. Parhaillaan joukkueen kokoonpano puhuttaa jo kovasti kiekkoväkeä.

Tähän mennessä olympialaisten Suomen joukkueeseen on nimetty vasta kolme pelaajaa, sillä listalla ovat Sebastian Aho, Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen. Maamme edellisen MM-kullan aikaan maajoukkuetta luotsasi Lempäälän suuri mies Marko ”Mörkö” Anttila, josta tuli samalla eräänlainen maailmanmestaruuden ikoni. Anttila ei siis tällä hetkellä ole kuitenkaan vielä mukana Pekingin joukkueessa, joten spekulaatiot joukkueen kapteenista jatkuvat parhaillaan kuumina.

Kiekkofanien kahvipöydissä suurimpana ennakkosuosikkina pidetään NHL-joukkueensa Florida Panthersin kapteenina toimivaa ja äskettäin historiallisen suuren sopimuksen tehnyttä Aleksander Barkovia. Kiekkoharrastajien mielestä hän on selvästi suurin ennakkosuosikki. Tähän mennessä kiinnitetystä kolmikosta epätodennäköisimpänä kapteenina pidetään Sebastian Ahoa. Samaa mieltä harrastajien kanssa ovat myös Mr Greenin asiantuntijat. Seuraavat pelaajakiinnitykset voivat vielä muuttaa tilanteen, sillä Leijonien kapteeni voi luonnollisesti olla joku muukin kuin joku tähän mennessä kiinnitetyistä.