Uutiset , ·

Jääkiekon nuorten MM-kilpailut ovat taas alkaneet, ja Suomi taistelee luonnollisesti jälleen mestaruudesta. Merkit suomalaisten menestykselle ovat hyvät, ainakin jos katsotaan Slovakiaa vastaan käytyä ottelua. Suomi vei nimittäin ottelun selkein lukemin 5-2. Ottelu oli alusta lähtien Suomen nuorten Leijonien hallinnassa ja Slovakia oli selvästi altavastaajana.

Hurmos vain kasvoi, kun Sami Päivärinta teki ottelun avausmaalin Jimi Suomen syötöstä. Suomen hallinnasta huolimatta Slovakia onnistui tasoittamaan Repcikin ylivoimamaalilla, mutta ensimmäisen erätauon jälkeen Slovakialla ei ollut enää mahdollisuuksia viedä ottelua nimiinsä. Toiselle erätauolle lähdettiin jo selkein lukemin 4-1.

Erätauolla tunnelma nuorten Leijonien pukuhuoneessa lienee ollut katossa, sillä sama energia jatkui myös kolmannessa erässä. Lambert iski Suomelle viidennen maalin, eikä voittoa onnistunut enää viemään edes Slovakian kolmannessa erässä saama maali, jonka myötä lopputulokseksi muodostui 5-2. Tänään torstaina Suomi kohtaa U20-kisoissa kello 18.00 alkaen Latvian.