Uutiset , ·

Suomessa on pelattu jo vuosikymmenten ajan Veikkauksen ylläpitämää lottoa, josta on muodostunut monissa perheissä jo perinne. Viime vuosina tutun lottopelin rinnalle on tullut myös monia uusia kansainvälisiä tulokkaita, kuten muun muassa Eurojackpot, Mega Moolah ja Powerball.

Perinteisen lottoarvonnan päävoitot ovat Suomessa pysyneet kansainvälisessä mittapuussa vielä melko maltillisina, sillä Veikkauksen julkaiseman tilaston mukaan suurin tavallisessa lottoarvonnassa saatu Suomeen jättipotti oli aiemmin tänä vuonna Ruokolahdelle päätynyt 14,5 miljoonan euron voitto.

Kaksi vuotta aiemmin Tuusulaan meni 14,1 miljoonan euron päävoitto. Kolmanneksi suurin päävoitto oli vuonna 2014 Lahteen mennyt 13,3 miljoonaa euroa.

Kansainvälisissä peleissä summat liikkuvat hieman toisilla tasoilla, sillä esimerkiksi Mega Moolahissa päävoittona on 16 miljoonaa euroa. Suurin Suomeen saatu Eurojackpotin päävoitto on peräti 90 miljoonaa euroa ja toiseksi suurin 87 miljoonaa euroa.

Maailman suurin koskaan voitettu lottovoitto on kuitenkin täysin toista maata, sillä Powerball-lotossa voitettiin vuonna 2016 tähtitieteelliset 1 587 miljoonaa dollaria.

Kommentit