Uutiset , ·


Suomi on perinteisesti ollut missikilpailujen luvattu maa. Miss Suomi -kilpailun lisäksi eräs merkittävimmistä alan kilpailuista on pääkaupungin kauneinta hakeva Miss Helsinki, joka on kruunattu jo noin 90 vuoden ajan. Sitä voidaan siis hyvällä syyllä kutsua perinteiseksi instituutioksi. (Video Miss Helsinki 2019 -kilpailusta)

Ensi perjantaina järjestetään Miss Helsinki 2021 -kilpailun finaali, jossa missitittelistä kisailee kymmenen finalistia. Spekulaatiot sijoituksista käyvät parhaillaan jo kuumana, ja voittajan nimeksi on monia arvioita. Nyt asiaan on saatu myös Mr Greenin asiantuntijoiden näkemykset, joiden mukaan voittajaksi nousee Oona Komi. Asiantuntijoiden mukaan ensimmäinen perintöprinsessa olisi Mira Holappa ja toinen perintöprinsessa Veronica Leppänen. Heikoin mahdollisuus voittoon olisi Noora Mannisella.

Miss Helsinki -kilpailun voitto ja sijoittuminen perintöprinsessaksi ovat tuoneet suomalaiselle julkkistaivaalle monia uusia tähtiä, joista osa on edelleen aktiivisesti mukana julkisuudessa esimerkiksi realitysarjoissa, juontajina tai näyttelijöinä. Heitä ovat muun muassa televisiojuontaja Viivi Pumpanen, kohukanotar Sofia Belorf ja näyttelijä Jasmin Voutilainen. Suomessa missi-instituutio eli kulta-aikaansa 1970-luvulla, jolloin esimerkiksi uusi Miss Suomi nousi raketin lailla supertähdeksi