Uutiset Videot , ·


Jääkiekon ystävien huomio on parhaillaan kiinnittynyt Pohjois-Amerikkaan, jossa on käynnissä Stanley Cupin finaalisarja Montreal Canadiensin ja Tampa Bay Lightningin välillä. Suomalaisittain tilanne on herkullinen, sillä Canadiensin riveissä pelaa peräti kolme suomalaishyökkääjää.

Ensimmäinen ottelu oli Tampa Bay Lightningin juhlaa, mutta Joel Armian, Artturi Lehkosen ja Jesperi Kotkaniemen tähdittämä Montreal Canadiens voi vielä hyvinkin nousta alkusarjan takaiskun jälkeen. Suomalaistähdet ovat aiemminkin pelastaneet joukkueensa tiukan paikan tullen, ja nyt fanit odottavat näkevänsä sen uudelleen. Esimerkiksi Kotkaniemi on loistanut pudotuspeleissä viidellä maalillaan.

Todennäköisyydet finaalisarjassa ovat kuitenkin Tampa Bay Lightningin puolella, sillä Montreal Canadiensin parhaat pistemiehet ovat kaukana finaalivastustajan kärkipäästä. Tämän ovat toki huomanneet myös asiantuntijat, sillä esimerkiksi kansainvälisen peliyhtiön asiantuntijat pitävät Tampa Bayn Stanley Cup -voittoa merkittävästi todennäköisempänä kuin Montreal Canadiensin. Suomalaisittain jännistystä kuitenkin riittää, sillä altavastaajasta voidaan vielä hyvinkin nousta mestariksi.

Ensimmäisessä finaaliottelussa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun Montreal Canadiensin puolustaja Shea Weber löi mailalla Nikita Kutsherovia polvitaipeeseen ja joutui maksamaan tempustaan peräti 5 000 dollarin sakot. Tapaus sai aikaan myös keskustelua mahdollisesta filmaamisesta.