Uutiset , ·

Suomessa vietetään parhaillaan historiallista hellekesää, sillä ennätysmäinen hellepäivien määrä on saanut lomalaiset nauttimaan täysin rinnoin ulkoilusta niin kotona kuin matkoillakin. Eräs perisuomalainen ajanviettotapa on tietenkin suunnata katsomaan kansallislajiamme pesäpalloa.

Esimerkiksi tänään keskiviikkona päivän todennäköisesti jännittävin Superpesis-ottelu pelataan Seinäjoella, jossa JymyJussit isännöi tamperelaista Manse PP -joukkuetta. Seinäjokisilla on paineita osoittaa kotikatsomolle, että se kykenee saamaan tällä kaudella myös kolmen pisteen voittoja. Sellainen nimittäin vielä puuttuu JymyJusseilta ja alla on kaiken lisäksi kolmet tappiota putkeen. Perinteinen pesäpallokaupunki Seinäjoki kannattaa siis ottaa lomareissun kohteeksi tänään, sillä vahva Manse PP panee pohjalaiset varmasti koville. Molemmat tarvitsevat nyt voiton.

Pesäpalloa voi toki seurata ja veikata otteluiden tuloksia myös kotisohvalta käsin, ellei lähistöllä ole jännittäviä otteluita ihan livenä. Seinäjoen pesäpallopyhätön naapurissa sijaitsevan Samburgerin jonossa saakka todennäkoisesti jännitetään jo nyt illan ottelun tulosta, sillä kolmen pisteen voitoilla on suuri merkitys runkosarjan järjestyksellä. Superpesiksessä pelataan toki parhaillaan tärkeitä otteluita myös muualla kuin Etelä-Pohjanmaan keskuksessa, sillä Hyvinkään Tahko isännöi Joensuun Mailaa.