Uutiset , ·


Suomalainen ammattinyrkkeilijä Robert Helenius on tullut vuosien varrella monille suomalaisille tutuksi, mutta jatkossa hän voi olla myös kansainvälisesti yhä useamman nyrkkeilyä seuraavan mielessä. 37-vuotiaana Helenius ei ole suinkaan vielä iskemässä hanskoja naulaan, vaan päinvastoin hänen uransa on parhaillaan erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa.

Robert Helenius nousee reilun viikon kuluttua ammattilaiskehään Yhdysvaltojen Las Vegasissa, jossa hän kohtaa yhdysvaltalaisen Adam Kownackin. Otteluvoiton myötä Helenius voisi päästä nyrkkeilyn raskaansarjan MM-tittelin haastajaksi. Voiton mahdollisuudet ovat realistiset, sillä Helenius on hävinnyt ammattilaisuransa otteluista alle kymmenen prosenttia. Helenius ja Kownacki kohtasivat kehässä puolitoista vuotta sitten, jolloin suomalainen vei voiton teknisellä tyrmäyksellä.

Kownacki on hävinnyt 21 ottelustaan vain yhden, ja sen hän hävisi juuri Heleniukselle. Tulossa on siis taatusti mielenkiintoinen ja myös kansainvälistä huomiota saava ottelu, jonka tuloksesta tullaan käymään vielä monia keskusteluja. Spekulaatiot kahvipöydissä käyvät siis jo kuumina, ja esimerkiksi Mr Greenin asiantuntijat povaavat Heleniukselle selkeää tappiota ottelussa huolimatta siitä, että hän voitti miesten edellisen ottelun. Heleniuksen ja Kownackin ottelu nähdään myös Suomessa maksukanavalta suorana lähetyksenä.