Uutiset , ·

Syntymäpäiväjuhlat ovat perinteisesti olleet tilaisuus tavata rakkaimpia ystäviä ja sukulaisia iloisissa merkiessä. Hyvän ruoan ja juoman sekä tietenkin asianmukaisten tarjoilujen kanssa suurtenkin joukkojen tapaamiset ovat olleet ikimuistoinen sosiaalinen tapahtuma. Sattuneesta syystä ne ovat toistaiseksi historiaa.

Koronapandemian myötä suuria ihmisjoukkoja ei ole näkynyt tapaamassa toisiaan livenä, mutta se ei ole estänyt hauskoja juhlia. Yhä useammin synttärit juhlitaan nimittäin etänä verkossa, kun ravintolat ja juhlatilat ovat vaihtuneet esimerkiksi Teamsiksi, Meetiksi ja Skypeksi. Verkossa juhlivat nykyisin myös monet julkkikset ja jopa yritykset.

Esimerkiksi vuosia täyttävä peliyhtiö Coolbet on päättänyt juhlistaa synttäreitään 12 tunnin maratonilla verkossa tänään kello 13.00 alkaen. Myös monet maailmantähdet ja poliitikot ovat juhlineet etänä, ja jopa poliittiset puolueet järjestävät nykyisin kahvitilaisuuksia etänä. Silloin säästetään sekä osallistujien matkoihin kuluva aika että kahvituksen kustannukset. Niin peliyhtiön kuin julkkisten tilaisuuksissa jokainen osallistuja saa omakustanteisesti päättää mitä haluaa juhlissa nauttia.