Lifestyle Uutiset , ·

Viron pääkaupunki Tallinna on ollut suomalaisille hyvin tuttu lomakohde jo vuosikymmeniä, ja monet nimittävätkin sitä leikkisästi Etelä-Helsingiksi. Tänä kesänä Viron matkailu on lisääntynyt monestakin syystä, joista pienin ei ole maan alkoholiverotuksen laskeminen samalla kun Suomessa hallitus aikoo nostaa verotusta. Vodkaturistien lisäksi Tallinna kiinnostaa toki myös muuten.

Takavuosista poiketen Virossa järjestetään nykyisin monia tapahtumia, joissa suomalaiset ovat mukana. Suomalaisia matkustaa maahan esimerkiksi konsertteja ja festivaaleja varten. Tuoreessa muistissa on esimerkiksi Virossa järjestetty Weekend Festival. Tulevana syksynä ”Talsingissa” järjestetään esimerkiksi suomalainen pokeriturnaus ja nuorkauppakamarien kansainvälinen maailmankokous, jonka yhteydessä järjestetään myös Suomen kansallisen järjestön oma kokous.

Suomalaisten kannattaa jo nyt ryhtyä varaamaan matkoja Tallinnaan erityisesti joulun alle, sillä viime vuonna Tallinnan joulutori valittiin Euroopan parhaaksi European Best Destinations -verkkosivuston järjestämässä kilpailussa. Ääniä annettiin yhteensä 200 000 kappaletta. Toiseksi sijoittui Budapestin joulutori ja kolmanneksi Strasbourgin joulutori. Tallinnan joulutori sijaitsee vanhan kaupungin keskiaikaisessa miljöössä.

Kommentit