Uutiset , ·

Suomen kesä on vanhan sanonnan mukaan kylmä ja vähäluminen. Vitsissä on joskus totuuden siemen. Ensi viikonlopuksi ennustetaan parhaillaan hellesäätä, mutta ensi viikon sääkartoissa on taas nähtävillä sateita. Moni on pohtinut tänäkin kesänä kuumeisesti mitä sadepäivinä voisi kesälomaa viettää ilman, että suuntaa turistien kansoittamiin kohteisiin. Keräsimme muutamia hyväksi havaittuja ajanvietteitä.

Pelaaminen on aina hyvä vaihtoehto, ja kesäisten ulkopelien lisäksi myös sisätiloissa voidaan pelata lukemattomilla tavoilla. Esimerkiksi lautapelien suosio on kasvanut viime vuosina nopeasti, joten vaikkapa vanha kunnon Afrikan tähti toimii hyvin edelleen. Korttipakka on tunnetusti loistava hankinta, sillä lukuisat suosikkipelit tai kavereiden pokeriturnaus saavat ajan sujumaan kuin siivillä. Monissa kaupoissa myydään lisäksi pöytäpelejä, joiden ansiosta olohuoneen voi muuttaa varsinaiseksi turnauskeskukseksi.

Mikäli pelaaminen ei kiinnosta tai paikalla ei ole niihin riittävästi ihmisiä, hyviä valintoja rauhallisempaan ajanviettoon ovat kirjat, ristikot ja sudokut. Aikuisille on myynnissä myös värityskirjoja. Monien kesään kuuluukin olennaisena osana pehmeäkantinen pokkari. Mikäli verkkoyhteydet mahdollistavat, helppo tapa viettää sadepäivää on pieni herkuttelu ja nettisarjojen katselu. Veloituksetta niitä löytyy esimerkiksi YLE Areenasta. Energiselle sadekelin ajanvietto voi olla myös kuntoilua, sillä vain harvat ovat kokeilleet kuntoilla kotona sisätiloissa. Ohjeita löytyy runsaasti verkosta.

Samalla täytyy muistaa, että kesälomalla saa myös olla tekemättä mitään. Parhaat ideat syntyvät usein silloin, kun ajatuksissa ei ole muita asioita.

Kommentit