Uutiset , ·

Urheiluväki ympäri maailmaa on odottanut kuumeisesti Tokion olympialaisten alkamista, sillä ne siirrettiin jo kertaalleen vuodella eteenpäin koronakriisin vuoksi. Parhaillaan Tokiossa tilanne koronan suhteen on pahentunut huolestuttavasti, mutta kisat aiotaan silti järjestää.

Suomen kisajoukkue on jo valittu, joskin viimeinen keihäänheittäjä selviää vasta ensi viikolla. Joukkue suuntaa lähipäivinä Tokioon äärimmäisen tiukkojen koronatoimien puitteissa. Moni suomalainen luonnollisesti toivoo, että olympialaisista olisi tulossa Suomeen mitaleita.

Virallinen tavoite on saada neljä mitalia, mutta ennusmerkit eivät välttämättä anna odottaa kisoilta kovin paljon. Kansainvälisen peliyhtiön asiantuntijoiden mukaan Suomi jää ilman mitaleita, mutta esimerkiksi yhdelle kultamitalille asiantuntijat antavat vielä pienen mahdollisuuden muista mitaleista puhumattakaan. Varmaa on, että tulossa on myös suomalaisittain mielenkiintoisia suorituksia.

Ennakkoon Suomen suurimpana mitalitoivona pidetään Yhdysvalloissa syntynyttä skeittari Lizzie Armantoa, jolla on suomalaiset sukujuuret. Armanto on menestynyt mukavasti lajin kansainvälisissä kilpailuissa, joten täydellisesti onnistuessaan hän voisi selviytyä mitaleille. Kaksi muuta ennakkoon erityisiä odotuksia nostattavaa suomalaista urheilijaa ovat nyrkkeilijä Mira Potkonen ja ampuja Satu Mäkelä-Nummela. Muita seuraamisen arvoisia suomalaisia ovat uimarit Ari-Pekka Liukkonen, Matti Mattsson ja kolmiloikkaaja Senni Salminen.