Uutiset Videot , ·

Kaikista urheilulajeista erityisesti jääkiekossa tunteet käyvät usein kuumina niin katsomossa kuin jäälläkin. Usein myös vaihtoaitiossa seisova valmennusporras ottaa osaa tunteenpurkauksiin, ja varsinkin tuomaroinnissa tehtävät virheet saavat valmentajien tunteet kuumenemaan. Nyt näin kävi HIFK-Tappara -ottelussa, jossa Juha Jääskälle tuomittiin epäselvästä tilanteesta poikkeuksellisen pitkä 2+10 minuutin rangaistus.

HIFK-valmentaja Jarno Pikkarainen ei päätuomari Petri Lindqvistin päätöstä päähän kohdistuneesta taklauksesta sulattanut, vaan suivaantui siitä silminnähden ja tilanne tallentui myös videolle. MTV3-kanavan uutisvideolla voidaan tulkita myös mitä helsinkiläisjoukkueen luotsi huusi, vaikka huuto ei ääniraidalle tallentunutkaan.

Tapparan Toni Utuseen tuomarin mielestä kohdistunut taklaus ei vaikuta hidastuksen perusteella tahalliselta, joten valmentajan reaktio on ymmärrettävä. Yhtä lailla se hermostutti helsinkiläiskatsojat ja HIFK-pelaajat. Varsinainen ottelu venyi tilanteessa 3-3 jatkoajalle, jolloin Alex Broadhurst iski ratkaisevan maalin ja HIFK vei voiton.