Uutiset Videot , ·


Maailmalla on eletty keväästä 2020 lähtien kryptovaluutta Bitcoinin uutta rajua nousua, sillä vuoden aikana sen arvo on moninkertaistunut ja rikastuttanut suuren joukon virtuaalivaluuttaan ajoissa panostaneita. Ominaista Bitcoinille ovat olleet hyvin nopeat arvon vaihtelut, ja viime viikkoina esimerkiksi Elon Muskin twiitit ovat vaikuttaneet arvoon huimia summia.

Vielä kesäkuussa 2020 yksi Bitcoin oli arvoltaan alle 10 000 dollaria, mutta tänään sen arvo on jo 48 000 dollaria. Muutama päivä sitten arvo käväisi yli 58 000 dollarissa. Varsinainen nousu alkoi lokakuussa 2020, kun Paypal ilmoitti ryhtyvänsä välittämään Bitcoineja. Seuraava suuri nousu tapahtui, kun Tesla osti virtuaalivaluuttaa 1,5 miljardilla dollarilla. Nyt virtuaalivaluutan arvolla spekuloi myös vedonlyöntiyhtiö, joka kuitenkin uskoo sen arvon olevan huhtikuun lopussa 99 999 dollaria tai vähemmän. Sen asiantuntijat antavat kuitenkin kertoimen kuusi sille, että Bitcoinin arvo on tuolloin 100 000 dollaria tai enemmän.

Asiantuntijat pitävät tällä hetkellä selvänä, että Paypalin uuden palvelun ja Teslan jälkeen rahoitusmaailman jätit ja teknologiayhtiöt lähtevät pian sijoittamaan Bitcoiniin osan allokaatiostaan. Hurjimmissa spekulaatioissa kryptovaluutasta veikataan kullan kaltaista turvasatamaa sijoituksille ja jopa 100 000 dollarin arvoa vielä tämän vuoden aikana. Bitcoiniin sijoittaminen on kuitenkin samaan aikaan suuri riski.