Uutiset Videot Viihde , ·

Suomen kesä on tunnetusti monenlaisia tapahtumia täynnä. Jokaiselle siis varmasti löytyy jotain omaan makuun sopivaa. Yksi tällainen upea kesätapahtuma on saapumassa piakkoin Tampereelle, kun kaupungissa nähdään ensimmäistä kertaa kunnianhimoinen nykytanssifestivaali Nytke.

Tapahtuma-uutuus tuo tanssijoita ja tanssintekijöitä ympäri maailmaa yhteisiin tiloihin viikon ajaksi jakamaan oppimaansa ja oppimaan lisää toisilta. Heinäkuussa järjestettävän nykytanssifestivaalin opettajiin kuuluu pitkän linjan tanssintekijöitä kuten Susanna Leinonen, Russell Adamson, ruotsalainen Emma Rozgoni, israelilainen Noam Carmeli ja Osku Leinonen. Tapahtumassa nähdään kuitenkin myös verrattain uusia taitelijoita ja koreografeja kuten Lelle Baksa-Soós Unkarista, Aline Zora Uudesta Kaledoniasta ja Karolina Mielczarek Puolasta.

Nytke tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kokeilla nykytanssin laajaa tanssinkirjoa ammattilaisten turvallisessa ohjauksessa. Nytkeessä osallistujille tarjotaan eritasoisia tanssitunteja osallistujien taitotason mukaan. Advance-tunnit on tarkoitettu lähinnä ammattilaisille, ammattiin opiskeleville ja pitkään harrastaneille, ja open-tunnit on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita tanssista, myös täysin aloittelijoille. Tänä vuonna kurssit on tarkoitettu lähinnä aikuisille.

Uuden festivaalin takana ovat Laura Kuukkanen ja Venla Manninen. Molemmilla naisilla on taustalla insinööritutkinnot ja muun alan töitä, mutta palo tanssiin on vienyt heitä kohti omaa nykytanssifestivaalia. Yhdessä he visioivat voivansa tehdä Tampereelle Kuopio tanssii ja soi -tyyppisen tanssitapahtuman.

Nytke-nykytanssifestivaali järjestetään 15. – 20.7.2019. Kursseja on maanantaista perjantaihin klo 10 aamulla aina iltaan klo 20:30 saakka. Kurssit järjestetään Varalan urheiluopiston upeissa tiloissa, jossa on mahdollisuus myös majoittumiseen ja lounastamiseen. Festarin päätösjuhla on 20.7. Hällä-näyttämöllä, ja siellä nähdään useammankin koreografin upeita teoksia.

Kommentit