Uutiset Videot , ·

Viime päivinä Suomessa on puhuttu kovasti tietoturvasta, kun Vastaamo-yritykseen kohdistuneessa iskussa vääriin käsiin päätyi kymmenien tuhansien suomalaisten yksityisiä terveystietoja. Myös esimerkiksi raha-asioihin liittyviä tietoja pidetään yleisesti salassapidettävänä, mutta eräs kansainvälinen yhtiö on tehnyt muiden asiakkaiden tiedoista valttikorttinsa.

Kansainvälinen peliyhtiö Coolbet nimittäin kertoo nyt blogissaan, että sen norjalainen asiakas oli saanut palvelussa olevan ominaisuuden kautta kopioitua virolaisen asiakkaan pelikupongin ja voitti sen myötä 0,46 euron panoksella yli 50 000 euroa. Voitokkaan kupongin asettanut asiakas sen sijaan voitti 0,90 euron panoksella ja 12 kohteella yli 98 000 euroa.

Molemmissa voitoissa ratkaiseva oli Real Madridin tasoitusmaali, joka syntyi vasta lisäajalla. Voitto oli siis erittäin pienestä kiinni. Asetetut vedot -toiminnallisuuden avulla asiakkaat voivat seurata reaaliajassa muiden asiakkaiden kuponkeja ja halutessaan kopioida ne itselleen.