Uutiset Videot , ·


Tämän vuoden Euroviisut järjestetään ensi viikolla Rotterdamissa, jossa piti kisailla jo vuosi sitten, mutta koronakriisi pakotti lopulta perumaan kilpailut. Suomea edustaa tänä vuonna Blind Channel, jota ei ole pidetty viisujen ennakkosuosikkina. Suomalaiset muistavat kuitenkin 15 vuoden takaisen Lordin menestyksen, jossa Suomi hieman yllättäen voitti Euroviisut murskalukemin.

Parhaillaan lukemattomissa kahvipöydissä spekuloidaan Suomen menestyksellä tulevissa Euroviisuissa. Jääkö Suomi Blind Channelin rockin myötä kisan jumboksi vai yllättääkö yhtye ja vie lopulta kirkkaimman kruunun. Perinteiseen tapaan asiantuntijaraadit rankkaavat viisumaiden esityksiä järjestykseen jo hyvissä ajoin ennen kisaa, mutta Suomi ei ole näissä arvioinneissa ainakaan vielä toistaiseksi noussut voittajaehdokkaiden joukkoon.

Suomi kisailee torstaina 20. toukokuuta finaalipaikasta, eli silloin selviää pääseekö Blind Channel kilpailemaan viisuvoitosta. Esimerkiksi Mr Greenin asiantuntijat ovat vaihdelleet voittajasuosikkia välillä jopa päivittäin, joten kilpailulla ei ole tällä hetkellä yhtään selkeää ennakkosuosikkia. Kärkikaartissa ovat viime päivinä olleet muun muassa Malta, Ranska ja Italia. Peränpitäjiä ennakkoarvioissa ovat Viro ja Hollanti.

Euroviisuissa perinteisesti hyvin menestynyt Ruotsi on sen sijaan Suomen kanssa samoissa lukemissa, sillä molempien kerroin on noin 50 paikkeilla. Tämä lienee suurehko yllätys, sillä länsinaapurimme on ollut viime vuosina yleensä yksi ennakkosuosikeista. Asiantuntijaraati veikkaa sekä Suomen että Ruotsin pääsevän torstain semifinaalista kilpailun finaaliin. Se olisi Suomelle hieno uutinen. Yleisradion Euroviisu-raportteja voi seurata esimerkiksi YLE Areenan verkkosivuilta jo ennen torstain semifinaalia.