Videot Viihde , ·


Koronakriisin myötä myös viihdealalla on jouduttu perumaan merkittävä määrä erilaisia palkintogaaloja viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana. Esimerkiksi Oscar-gaala kärsi siitä, ettei pandemian aikana ole julkaistu riittävästi elokuvia, koska studiot odottavat niiden ensi-iltojen kanssa parempia aikoja. Nyt Yhdysvalloissa on päätetty, että elokuva- ja televisioalan gaala Golden Globe perutaan, mutta siitä huolimatta palkinnot kuitenkin jaetaan ilman gaalaa.

Viime aikoina woke-lahkon mustamaalaamisen kohteeksi joutunut Golden Globe joutui perumaan gaalailtansa maalittamisesta syntyneen kohun vuoksi, eli syy perumiseen ei ollut yksin koronakriisin. Palkintojen saajat on nyt kuitenkin valittu, joten tapahtuman järjestävä HFPA aikoo järjestää palkintojenjaon Los Angelesissa ilman varsinaista gaalaa ensi sunnuntaina 9. tammikuuta. Kansainvälisen peliyhtiön asiantuntijaraadin mukaan suurin ennakkosuosikki palkinnon saajaksi on Steven Spielbergin ohjaama musikaalielokuva West Side Story, jolla on neljä ehdokkuutta. Musikaali- tai komediaelokuvien parhaan naispääosan suosikkina on Rachel Zegler ja miespääosan suosikkina Ariana DeBose.

Suomalaisittain päätös palkintojen jakamisesta on merkittävä, sillä mukana on myös suomalainen elokuva. Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6 menestyi taannoin upeasti Cannesin elokuvafestivaaleilla, ja odotukset elokuvan menestykselle myös Golden Globessa ovat korkealla. Voitto olisi merkittävä, sillä Suomeen on saatu aiemmin vain yksi Golden Globe. Vuonna 1956 sen sai Erik Blombergin ohjaama Valkoinen peura. Kilpailu palkinnosta tulee olemaan koronakriisistä huolimatta kova, sillä pystin saajaksi on ehdolla myös esimerkiksi Pedro Almodovarin elokuva Parallel Mothers. Asiantuntijoiden mukaan ennakkosuosikki parhaasta ohjauksesta on Jane Campionin ohjaama The Power of the Dog -elokuva.