Uutiset Videot , ·

Suomessa ja muualla maailmassa on viime aikoina saatu ihmetellä poikkeuksellisen suuria tapahtumia, kun esimerkiksi maailmankuulu Lionel Mess siirtyi pelaamaan Paris Saint-Germainiin. Yleensä tällaisista megaluokan siirroista liikkuu sitkeitä huhuja pitkään, mutta tämä siirtouutinen yllätti koko alan täydellisesti.

Messin siirron perimmäisiä syistä ja motiiveja spekuloidaan yhä edelleen, eikä niihin todennäköisesti ole luvassa varmoja tietoja ainakaan vielä lähiaikoina. Esimerkiksi PSG-päävalmentaja Mauricio Pochettino on ihmetellyt tapahtunutta UEFA:n verkkosivuilla ja myöntänyt sen tulleen hänellekin täytenä yllätyksenä. Ammattilaisen ennakoinnista huolimatta hän ei itsekään uskonut tällaiseen onnenpotkuun.

Messin lähtö oli kiistämättä kova isku FC Barcelonalle, mutta synkällä pilvellä on nähty myös hopeareunus. Esimerkiksi Julian Nagelsmann on todennut Messin lähdön muuttaneen entisen joukkueensa rakennetta, sillä nyt uudet lahjakkuudet voivat astua esiin varjosta, jossa Messin valokeila on heidät jo pitkään pitänyt. Puolustusta on myös muokattu hieman ja vastuuta on jaettu uudelleen. Tällä viikolla Messin tähdittämä PSG kohtaa vieraspelissä Club Brüggen.