Lifestyle Videot Viihde , ·

Suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani on viime aikoina julkaissut vapaaottelun lisäksi verkossa hauskaa kokkikouluaan, jossa hän on opastanut seuraajiaan ruoanlaiton pariin omalla rennolla tyylillään. Nyt Rizkin nettisarjan tuoreessa jaksossa hän joutui tiukkaan paikkaan saatuaan pahvilaatikollisen aineksia, joista hänen piti kehittää herkkuruokaa.

– Mitään reseptiä ei ole. Jujuna on se, että mun pitää käyttää kahtatoista raaka-ainetta tästä laatikosta. Herranjestas mitä tuotteita, Makwan ihmetteli laatikkoa purkaessaan.

Laatikosta löytyi Makwanin onneksi valkoviiniä sekä sen lisäksi muun muassa lohta, perunaa, lanttua, kermaviiliä, kananpojan koipipaloja, salaattia, chiliä, inkivääriä ja ananas. Tuloksena oli El Chapo -niminen ateriakokonaisuus. Vinkkejä ruoanlaittoon antaa puhelimitse muun muassa räppäri Musta Barbaari.

– Kyllä tää vahvasti näyttää siltä, että meillä tulee tänään meksikolainen ilta, Amirkhani kaavailee.

El Chapo -resepti

Lohi
Rosamunda-perunoita
Kananpojan koipipaloja
Ruusukaalia
Avokado
Papuja
Fetajuustoa
Salaatinlehtiä
Herneenversoja

Dippi
2 purkillista kermaviiliä
Kokonainen ananas
Punainen chili
Valkosipulia
Öljyä

Lohi leikataan paloiksi ja leivitetään se vehnäjauhon täyteisessä mausteseoksessa. Samassa mausteseoksessa leivitetään myös kananpojan koipipalat. Leivitetyt palat paistetaan pannulla kypsiksi.

Perunat ja ruusukaalit kypsennetään uunissa syvässä vuoassa.

Lautaselle annostellaan papuja, muussattua avokadoa, fetajuustoa sekä salaatinlehtiä.

Ananaksesta poistetaan hedelmäliha ja käytetään runkoa dippikulhona. Ananakseen kaadetaan kermaviili, pilkottu chili sekä valkosipuli. Mukaan ripaus öljyä sekä valinnaisia mausteita kuten suolaa sekä pippuria.

Kommentit