Videot Viihde , ·

Virtuaalinen urheilu on tehnyt tuloaan jo vuosien ajan, ja nykyisin sähköinen urheilu on kasvanut jo erittäin merkittäväksi liiketoiminnaksi. Nyt Urheilutoimittajain Liitto on valinnut Suomessa vuoden eSports-pelaajan, joka on Arttu ”Artuzio” Mustila. Valinta julkistettiin samaan aikaan vuoden urheilijan ja eri lajien parhaiden urheilijoiden kanssa. Annimari Korte valittiin parhaaksi yleisurheilijaksi.

Mustila on eUrheilun harrastajille tuttu, sillä hän on voittanut lajissaan sekä Suomen että Euroopan mestaruuden. Suomen eLiigassa hän pelasi Erik ”Eki” Tammenpään kanssa Tapparan väreissä ja he voittivat sarjan. Valinnan myötä Suomessa on jatkunut keskustelu siitä pitäisikö vuoden eSports-pelaajan valinnassa ottaa mukaan muitakin pelimuotoja kuin urheilupelit.

Tosielämässä NHL ja Liiga ovat edelleen suurten haasteiden keskellä koronakriisin myötä. Torstain vastaisena yönä käynnistynyt NHL-kausi ei alkanut suomalaisittain kovin vauhdikkaasti, sillä yksikään suomalaispelaaja ei tuonut pisteitä kotiin. Koronakriisin myötä katsojat joutuvat katsomaan pelejä ja jännittämään vedonlyöntiä etäyhteyksillä ainakin pitkälle kevääseen saakka. Suomessa tilanne ei ole sen valoisampi, ja täälläkin seurat ovat vakavissa talousvaikeuksissa. Tuoreimpien tietojen mukaan seurat menettävät jopa 1,8 miljoonaa euroa.