Videot Viihde , ·


Suomen edustaja vuoden 2021 Euroviisuissa Rotterdamissa selviää perinteiseen tapaan UMK-kilpailussa, eli Uuden musiikin kilpailussa. Huomenna lauantaina käynnistyvän kilpailun voittaja pääsee edustamaan Suomea jopa sadan miljoonan katsojan eteen. Keskustelu kappaleista ja voittajasuosikeista käy parhaillaan kuumana verkossa.

Heti kappaleiden julkistamisen jälkeen yksi kilpailija on ollut selvästi ylitse muiden, mutta tuttuun tapaan valinta ei silti ole kirkossa kuulutettu. Oululaisen Blind Channel -yhtyeen kilpailukappale Dark Side on noussut selkeäksi ennakkosuosikiksi niin musiikin ammattilaisten kuin suuren yleisönkin keskuudessa. Vastaavaa keskiraskasta rock-tuotantoa ei ole yleensä totuttu näkemään viisulavoilla Suomen edustajana.

Kovasti huomiota eri medioissa on saanut Teflon Brothersin ja Pandoran yhteinen kappale I Love You. Lehdistössä laajalti noteerattu Dannyn kilpailukappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua ei välttämättä ole resonoinut aivan odotetulla tavalla suuren yleisön keskuudessa. Viime vuoden viisuedustaja Aksel ei lopulta päässyt lainkaan Euroviisuihin, koska kilpailu peruttiin koronakriisin vuoksi. Tällä kertaa hän havittelee viisupaikkaa uudelleen, mutta hän ei ole ainakaan vielä toistaiseksi noussut ennakkosuosikkien kärkikaartiin.

Kahvipöytäkeskustelujen lisäksi Blind Channel on suosikki myös vedonlyönnin perusteella, sillä esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö on nostanut sen ylivoimaiseksi voittajasuosikiksi. Seuraavana merkittävän eron päässä ovat Teflon Brothers ja Pandora, Aksel, Ilta ja Oskr. Danny ja Laura pitävät perää, eli ovat asiantuntijoiden mukaan epätodennäköisimmät voittajasuosikit. Ilkka ”Danny” Lipsanen itse hehkuttaa kappalettaan ja sen sosiaalisessa saamaa suosiota vuolaasti.

– Suuri yllätys meille oli se, että laulumme ylsi myös UMK-raadin korviin ja todettiin kilpailukykyiseksi tuomariston toimesta. Itse pidän tätä Jannen tekemää laulua lähes mestariteoksena, jonka saama suosio UMK-sarjassa on yllättänyt sekä Jannen että minut. Janne itse hämmästeli laulun saamaa menestystä sanoin: Kisan lopputulos on tässä tapauksessa lähes täysin yhdentekevää. Tästä laulusta kehtaan olla erityisen ylpeä kilpailumenestyksestä huolimatta. Niin olen minäkin, Danny kertoi kappaleestaan.

UMK-kilpailun voittaja ja Suomen viisuedustaja valitaan 20. helmikuuta. Suora lähetys nähdään Yleisradion TV1-kanavalla tai tästä linkistä.